Comité Alhambra 

Links

 
 
 
         

 

FR

 

> Start

 

> Het Comité Alhambra

   

> De Alhambrawijk

   

> Activiteiten

 

> Media en pers

 

> Prostitutie

 

> Werken

 

> Buurtkrant 'Alhambra'

 

> Meewerken?

 

> Links

 

 

 
 

Culturele Pool van de Lakense straat:

 

Brussels behoort ons toe

'Brussel behoort ons toe' heeft er zijn taak van gemaakt om zoveel mogelijk mensen aan te zetten om gesprekken met elkaar op te nemen, om die opnamen zorgvuldig bij te houden en om ze zoveel mogelijk te verspreiden

www.bna-bbot.be 

 

Designed in Brussels:

'Designed in Brussels' is de eerste organisatie in de regio Brussel die ontwerpers helpt bij de ontwikkeling en de bekendmaking van hun projecten. De eventuele winsten die uit deze activiteit voortvloeien, worden volledig opnieuw in de structuur geïnvesteerd, om nog meer designers te helpen bij het commercialiseren van hun ontwerp.

www.designedinbrussels.be 

 

JosWorld

www.josworld.org

 

MediaRuimte

The mediaRuimte showroom in the centre of Brussels, Belgium, has been founded in 2003 by LAb[au] to create an experimental platform dedicated to the emerging digital culture.

www.mediaruimte.be 

 

Office d'Art contemporain

Depuis douze ans, l’un des mobiles de notre action se situe dans la volonté de servir de tremplin à de jeunes artistes, de les accompagner dans leur démarche artistique en les écoutant, en les conseillant, en les guidant vers des choix émergeants.

www.officedartcontemporain.be

 

Pata Negra

www.patanegra.be 

 

Woutwalt

Ontwerpbureau

www.woutwalt.be 

 

Andere:

 

Argos

argos is a Brussels based centre for art and media that was founded in 1989. Over the years the organisation has developed from a distributor of artists' video and film into a broader art centre incorporating also functions as exhibitions, screenings and events, production, conservation and preservation, publishing and the development of a public media library.

www.argosarts.org

 


Theaters en concertzalen in of nabij de Alhambra Buurt:

 

Kaaitheater

www.kaaitheater.be 

 

Koninklijke Vlaamse Schouwburg

www.kvs.be 

 

Magasin 4/Entropie asbl

Artistieke productie, verdeling en promotie via het ter beschikking stellen van een concertzaal

www.magasin4.be

 

Théâtre National

www.theatrenational.be 

 


Atelier de Recherche et d'Actions Urbaines (ARAU)

Sedert 30 jaar mobiliseert ARAU haar energie en die van de Brusselaars om stedenbouwkundige dossiers uit de geheime lades van de kabinetten te halen om zo de Brusselse stedenbouwkundige belangen in de openbaarheid te brengen met als belangrijk doel een vitaal en democratisch proces daaromtrent te bevorderen.

www.arau.org

 

BRAVVO: Bruxelles avance - Brussel vooruit

centraliseert het preventiebeleid dat door de Stad werd uitgewerkt. Bij Bruxelles Avance – Brussel Vooruit zijn de preventieprojecten ondergebracht die gesubsidieerd worden door het Veiligheids- en Preventiecontract en het Grootstedenbeleid.

www.bravvo.be
 

Brusselse Raad voor het Leefmilieu

Bral vzw, voluit : Brusselse Raad voor het Leefmilieu, is een onafhankelijk netwerk van bewonerscomités en actieve bewoners die zich in het Brusselse Gewest inzetten voor het stadsmilieu in de breedste zin van het woord, dus zowel leefmilieu als mobiliteit, stedenbouw als stadsvernieuwing.

Bral is bovendien de Nederlandstalige milieufederatie van het Brusselse Gewest en wordt in die zin door de gewestelijke en federale overheid beschouwd als officiële pleitbezorger van actie- en bewonersgroepen. Daarom zetelt Bral in diverse officiële overlegorganen zoals de Milieuraad of de Gewestelijke Ontwikkelingscommissie

www.bralvzw.be

 

Entre 2 (Le Nid)

Entre 2 is een pluralistische organisatie die zorgt voor opvang voor mensen die met prostitutie te maken hebben, zowel voor de prostitutées als voor familieleden en klanten.

www.entre2.org

 

Espace P

Organisatie die zich inzet voor meer tolerantie ten opzichte van prostitutie.

www.espacep.be

 

Inter-Environnement Bruxelles (IEB)

Federatie van de bewonerscomités van Brussel

www.ieb.be

 

Periferia

Née au Brésil, l'association Periferia se donn aujourd'hui l'objectif de contribuer en Europe au renforcement du dialogue politique local, d'une action publique concertée, des capacités citoyennes, tout cela à partir d'une conception renouvelée des rapports qu'entretiennent Nord et Sud.

www.periferia.be