Start Dossiers Drugs en prostitutie Acties Media Het Comité Meewerken Journalist? Video Verkiezingen '18 Archief Contact FR >>>
Vue sur le quartier
© Comité Alhambra 2019 - www.comitealhambra.be - www.facebook.com/quartieralhambra - comitealhambra@gmail.com

Dossiers

Dossiers in uitvoering.
Comité Alhambra
Meer

1. Prostitutie & Drugs

2. Wijkleven

Meer

3. Politici en het Comité

Meer

Straatprostitutie:                                                                                     

Strijd tegen de prostitutieoverlast - Overzicht 2012 - 2019

De Alhambrawijk lijdt al vele jaren onder de overlast veroorzaakt door ongecontroleerde straatprostitutie. Al sinds de oprichting van het Comité Alhambra in 1999 probeert de bewonersorganisatie via dialoog met alle bevoegde instanties tot een globale aanpak van het prostitutieprobleem te komen.

Drugs

Sinds 2017 is metro IJzer is een gebruikersruimte geworden voor heroïneverslaafden. Dagelijks zijn er junkies.  De heroïnepijpen worden meer en meer vervangen door naalden. Het intraveneus toedienen van drugs gebeurt vooral in metro IJzer aan de lift, maar ook op straat. De Sint Jan Népomucenusstraat is een populaire plek, evenals de Hooikaai aan de KVS

Onze projecten om de leefbaarheid in de wijk te verbeteren:

‘Leefstraat / Rue à Vivre’, Potager Alhambra Moestuin, heraanleg van de Antwerpse Poort (Lakensestraat), opstart van een wekelijkse markt, mobiliteitsplan voor de wijk, stripmuur, vastgoedprojecten, enz.

Meerderheid en oppositie:

Een samenvatting van de acties van de meederheid en de oppositie aan de hand van persartikels, onze emails en onze berichtjes op Facebook van de afgelopen jaren.

4. Ons prioriteitenlijstje voor de wijk

2018 - 2024:

Als wijkcomité hebben we een lijstje opgesteld van wat wij prioritair vinden voor de wijk. Het vijf pagina’s tellende document beslaat alle thema’s die de sfeer in onze straten bepaalt: prostitutie, drugs, veiligheid, urbanisme, groene ruimtes, handel, burgerinitiatieven, … We hebben ze gerangschikt in volgorde van belangrijkheid.
Meer

5. Het Comité Alhambra in 12 antwoorden

Q&A: Is het Comité Alhambra tegen prostitutie ? Waarom zijn er wrijvingen tussen het Comité Alhambra en UTSOPI / Espace P ? Zijn de bewoners van de Alhambrawijk onverdraagzamen ? « Het zijn niet de prostituees die voor overlast zorgen, noch hun klanten trouwens … » Is de Alhambrawijk altijd al een prostitutiewijk geweest ? Is een compromis mogelijk ? « De sekswerkers verjagen is geen oplossing voor het probleem” Enz.
Meer Dossiers